تصادف

بیمه خودرو یکی از ضروریات رانندگی کردن است که به هیچ عنوان نمی‌توان آن را انکار کرد و سبک شمرد. بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه رایج‌ترین بیمه‌ها هستند و حتما تا حدودی با آن‌ها آشنا هستید. البته میزان تعهدات بیمه بحثی جداگانه است که باید مفصل به آن پرداخت و در مورد بیمه‌های متفاوت، متفاوت خواهد بود. توجه داشته باشید که منظور از خودرو هر گونه وسیله نقلیه موتوری زمینی سنگین و سبک مانند اتوبوس، مینی بوس، کامیون، تریلر، سواری، موتور سیکلت، تراکتور و مانند این‌ها است.

با در نظر گرفتن این امر که در دنیای امروز استفاده از خودرو به یک اام و ضرورت تبدیل شده است، باید همه آنچه را که امنیت استفاده کردن از این وسیله را تضمین می‌کند، رعایت کنیم تا متضرر نشویم یا حداقل کمتر متضرر شویم. خودرو در هر شکل و شمایلی دیگر جزئی جدایی ناپذیر از زندگی و عصر امروز است. بیمه کردن خودرو نه تنها جان آدمی را تضمین می‌کند، بلکه مال او را نیز حفظ کرده و خسارت وارد شده را تحت شرایطی خاص پرداخت می‌کند.

 

رابطه تصادف با بیمه کردن خودرو

وقتی در یک خودرو سوار می‌شویم، استارت می‌زنیم و حرکت می‌کنیم، در کنار تمام رفاه و لذتی که نصیبمان می‌شود، به طور ناخودآگاه و شاید هم خودآگاه تمام خطرات احتمالی را می‌پذیریم و به آنها اذعان داریم. این خطرات تهدید کننده جان و مال سرنشینان هستند؛ برای اینکه از شدت آسیب‌ها بکاهیم یا راهی برای جبران قرار دهیم، خودرو را بیمه می کنیم. در واقع بیمه کردن خودرو تنها راه‌ جبران‌ و کمک به‌ زیان دیدگان‌ از حوادث رانندگی و رفع یا کاهش اثرات نامطلوب آن بر زندگی این افراد است. از همین رو شرکت‌های زیادی برای رفع نیاز جوامع انسانی، خدمات را در قالب بیمه خودرو ارائه می‌دهند تا به هر ترتیبی خسارات وارده را جبران کنند. به طور کلی بیمه در ایران در قالب دو نوع بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه ارائه می‌شود.

 

انواع بیمه خودرو

بیمه

در حوادث مربوط به خودرو دو نوع خسارت کلی وجود دارد؛ یکی خسارت به وسیله نقلیه و دیگری خسارت به اشخاص ثالث. به همین دلیل بیمه خودرو هم در قالب بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه و بیمه حوادث راننده ارائه می‌شود. همان طور که پیش‌تر شرح دادیم، بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه رایج ترین شکل بیمه کردن خودرو در ایران است. خسارت‌‌های وارد شده به افراد داخل و خارج از خودرو، از جمله راننده خودرو با خرید بیمه شخص ثالث و بیمه حوادث راننده جبران می‌شود و خسارت‌‌های وارد شده به وسیله نقلیه از طریق بیمه بدنه.

 

بیمه شخص ثالث

این شکل از بیمه کردن خودرو شامل دو نوع خسارت می‌شود؛ یکی خسارت‌های مالی و دیگری خسارت‌های جانی. منظور از خسارت‌های مالی همه خسارت‌های است که از محل مسئولیت راننده در حوادث رانندگی، متوجه اشخاص ثالث می شود؛ مانند خسارت وارد به اشخاص ثالث ناشی از تصادف، خسارت ناشی از سقوط خودرو، خسارت ناشی از آتش‌سوزی یا انفجار وسیله نقلیه و حتی خسارت‌هایی که از محموله‌های وسیله نقلیه مذکور به اشخاص ثالث وارد شود.

منظور از خسارت‌های جانی همه خسارت‌ها و غرامت‌های جانی شامل فوت، نقص عضو، از کارافتادگی دائم یا موقت و نیز هزینه های پزشکی است که در اثر حادثه رانندگی ایجاد شده است و با توجه به آرای صادره توسط محاکم قضایی از محل بیمه نامه قابل جبران است. هر چند توضیحات در مورد بیمه شخص ثالث کاملا روشن می‌کند که این بیمه به چه خسارت‌هایی تعلق می‌گیرد، اما باز هم هستند کسانی که سوالاتی نظیر آیا خسارت توسط بیمه شخص ثالث با دنده‌عقب پرداخت می‌شود؟ می‌پرسند؛ در پاسخ باید بگوییم که بله خسارت توسط بیمه شخص ثالث با دنده‌عقب پرداخت می‌شود، اما شرایط خاصی دارد که شرح آن در این مقال نمی‌گنجد.

یادآوری این نکته لازم است که بیمه نامه شخص ثالث برای حمایت از همه زیان‌دیدگان ناشی از حوادث رانندگی، اجباری اعلام شده است. لذا بهتر است دارندگان وسایط نقلیه در هنگام بیمه کردن خودروی خود تقاضای خرید بیمه نامه با تعهدات جانی مناسب و کافی، متناسب با ارزش ریالی دیه کامل مرد مسلمان و تعهدات مالی مازاد را داشته باشند. تاکید ویژه می‌کنیم که رانندگی با وسیله نقلیه بدون بیمه نامه کامل شخص ثالث و مازاد حتی برای یک لحظه اشتباه محض است.

 

بیمه بدنه

تصادف

بیمه بدنه شکلی دیگر از بیمه کردن خودرو است که خودرو را در برابر خطرات سرقت کلی، آتش سوزی، انفجار و تصادف حمایت می‌کند. بیمه بدنه خسارت‌های جزئی و کلی وارد شده به خودروی بیمه شده را اعم از دستمزد و ارزش لوازم و قطعات استفاده شده به  قیمت روز حادثه محاسبه می‌کند. هر فرد می تواند با پرداخت حق بیمه اضافی، علاوه بر این خطرات، خطرات تکمیلی را نیز تحت پوشش بیمه قرار دهد؛ مثلا  سرقت درجای قطعات و لوازم، شکست شیشه به تنهایی، غرامت ایام تعمیرات، نوسانات قیمت در خسارات جزئی و بلایای طبیعی و همچنین خطرات ناشی از مواد شیمیایی تحت پوشش قرارداد.

همچنین بخوانید۱۰ نکته برای خرید خودروی جدید

 

خطرات خارج از تعهدات بیمه نامه 

  1. خسارات وارده به وسیله نقلیه مسبب حادثه

  2. خسارات وارده به محمولات وسیله نقلیه مسبب حادثه

  3. خسارات مستقیم یا غیر‌مستقیم ناشی از تشعشعات اتمی و رادیو اکتیو

  4. خسارات ناشی از محکومیت جزایی و پرداخت جرائم

  5. خسارات ناشی از حوادثی که در خارج از کشور اتفاق می‌افتد؛ مگر اینکه بین بیمه گر و بیمه گذار در این موضوع توافق شده باشد.  

مهمترین نکات در مورد بیمه کردن خودرو

  1. اگر در حادثه‌ای سرنشینان اتومبیل بیمه شده دچار حادثه شوند، تحت پوشش بیمه سرنشین قرار‌ می‌گیرند. این بیمه همراه با بیمه شخص ثالث و بدون نیاز به پرداخت هزینه بیشتر ارائه‌ می‌شود.

  2. قیمت بیمه شخص ثالث بر اساس معیارهایی مانند کاربری خودرو، سال ساخت و تعداد سیلندر محاسبه‌ می‌شود. در قیمت بیمه بدنه علاوه بر این معیارها، ارزش یا قیمت ماشین هم تأثیرگذار است.

  3. قیمت بیمه شخص ثالث بر اساس قانون بیمه مرکزی تعیین می‌شود و در شرکت‌های مختلف تفاوت چندانی ندارد؛ اما قیمت بیمه بدنه با توجه به تخفیف‌های مختلف ارائه شده در شرکت‌های بیمه‌ ممکن است بسیار متفاوت باشد.

  4. اگر در طول یک سالِ بیمه خودرو حادثه ای برای فرد اتفاق نیفتد، در زمان تمدید بیمه نامه مشمول تخفیف عدم خسارت می‌شود.

روغن خراطین، روغنی با خاصیت‌های شگفت‌انگیز

همه چیز درباره درب رادیاتور

ترافیک تهران؛ معضلی بزرگ

بیمه ,خودرو ,ثالث ,شخص ,خسارت ,بدنه ,شخص ثالث ,بیمه شخص ,بیمه بدنه ,بیمه کردن ,وسیله نقلیه ,مسبب حادثه خسارات ,بیمه حوادث راننده

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

حسابداری تمدن سیاه مقالات علمی آی آر چاپ مرجع تخصصی معرفی و فروش آنلاین اقلام چاپی و تبلیغاتی در ایران دیجی کنکور | برنامه ریزی برای کنکور و مشاوره کنکور وبلاگ سطح شهر سایه های نور و.... استند قلبی دانلود آهنگ جدید جمیل بایرامی | آهنگ ترکی جمیل بایرامی کمپانی آسفالت رکورد